Stövare!

Att jaga är för mig en del av livet. Att ha stövare är också naturligt när man är småviltsjägare. Jag blev riktigt orolig i söndags när stövarna drog i väg utan att de fick. Men en stövare lyssnar inte så mycket när matte går upp i falsett. Vi hade planerat att släppa äldre tiken så hon hade pejl men den yngre 10 mån plottstövaren skulle inte släppas. Men den yngre tog chansen. Åjo tänkte jag det ordnar sig.....

Äldre tiken kom igen efter 9 timmar men inte plottstövaren. Jag var säker att hon hade förolyckas. Vi gav oss inte hur som helst, hunden skulle hittas. Vi delade på oss, jag och gubben. Jag skötte ruljansen hemma vid med ungarna och tänkte sen bege mig ut. Men min man hade blivit stående med bilen "någonstans" i skogen. Hans telefon hade ingen täckning. Vad göra?? Jag räknade ut till slut att han behövde hjälp, tog med startkablar och körde "offroad" med en nissan sunny. Min man hade ju Terranon. Jag grejade det och kunde hämta hem gubben. Men ingen Sally vovve....

Efter 11 timmar återfann vi vår Sally, hon var högst levande! Hon stod mitt på skogsbilvägen helt vilsen. Hennes halsband var bort så min teori är att hon hade suttit fast i något. Kanske gryt, hon sticker gärna in huvudet i markens håligheter. Om hon haft räven på benen är det inte helt otroligt att drevet slutade i gryt.

Jag kommer att vara väldigt försiktigt att inte låta hundarna komma lös utan pejl, för äldre tiken visste vi vart vi hade och att hon drev. Hon är tjurig och gav sig inte. Det här med pejl är ju en säkerhetsaspekt likväl som ett hjälpmedel. Hur klarade man sig förr??

Nu är båda hundarna riktigt omskötta , sovit hos matte och legat under täcke. De fick rå älgfärs och ägg- mums!

Nu kommer en tid när jaktdagarna kan bli lätt räknade när kylan ligger på -20 hela tiden. Det är tungt. Annars är livet för oss tidiga mornar i skogen, ett härligt drev med mycket promenerande. Vi jagar älgen också och det har sin tjusning det med.

 

                                              



                        

                         Här är Sally "BÄBIS" hon är blandning mellan plott och finnstövare.
                         Ska ta fram en bild sen hur hon  ser ut nu. Fulsöt som få. Fantastisk
                         hund, dock vaktar hon matte HMRF. Men vi tränar. Hon ska jaga vilt
                         med huggtänder. Hon är livlig och tuggar allt, mattes VISA kort, där tror 
                         jag maken hade ett finger med i spelet. 2 glasögon par, skor, ALLA
                         säkerhetsbälten i Terranon. 
                         Vi försöker allt vi hinner att aktivera henne. Hon äter gärna
                         Becel smör för hon tänker på sina blodfetter. Tar Gärna ALLT ätbart
                         som finns på bänkar. Blir hon ertappad tittar hon under lugg:
                         "jag trodde jag fick". I love her!!!!
                      



 
                         

                          Det här är Smilla, en ädel prinsessa som är fiiin av sig. Hon är ren
                          smålandsstövare. Hon har jaktlust som få. Inomhus märker man
                          inte av henne. Hon ligger oftast i sängen "upp och ner". Hon älskar
                          att smita. När hon kommit lös ser hon TOKLYCKLIG ut. Hon får oftast
                          vara lös en stund bara för att se henne. Hon är så snäll och vaktar 
                          inte så mycket. 
                          Hon brukar slås  med Sally och oftast är det min gunst de är ute efter.
                          Hon älskar"fredagsmys".
                          Hon bor i mitt hjärta! Nu har hon börjat piska harar
                          rävar. och spårar BJÖRN! Så hon må vara en soffkudde inomhus men
                          är ganska vass i skogen.
 



                         
                          En dröm att ha ett björnskinn att "mysa" på. Ett vilt som väcker en
                          skräckfylld förtjusning hos mig.


Nu är jag lite krasslig

Har insjuknat i en bacill och är väldigt trött efter allt hostande. Har lånat en hög med film och sover om vart annat filmtittande. Har feber och förskte kliva upp och fara till jobbet i morse. Jag gjorde det men insåg det var ingen bra idé. For hem. Jag tycker det är så besvärligt att vara hemma när man är sjuk. Då tänker man på allt man skulle ha gjort på jobbet och hemma. Skulle ha städat, skulle har gjort......Så jag slutar tänka så. Jag hinner sen. Jag hade ju tagit på mig att vara vid insläppet vid vår bya pub i morgon men torde inte bli av, typiskt. Dessa pubkvällar är trevliga!

Jag får nog vackert krypa ihop i helgen och se film. Jag är ändå lyckligt lottad, det är ju för böveln bara en förkylning. Jag är lite som männen i det fallet att vilja tycka synd om sig själv när man är sjuk. Jag hoppas gubben köper något gott till mig nu när jag är sjuk:) Hoppas hoppas!

Det är andra advent redan! Min lillkille är väldigt glad åt sin legokalender. Det är små lego varje dag, fifffigt. Det skulle jag med vilja ha, älskar lego. Tonåringar ville ha chokladkalender i år också. Denna "barnsliga" julkänsla sitter i även hos mig. Jag blir glad när jag ser 17 åringen också har den. Jag skulle vilja dela denna känsla med dem som kanske inte har det så lätt vid juletider.

Vi brukar aldrig "övergöra" julen men bara det att få vara lediga, spela spel etc gör ju att det blir så mysigt. De där extra kilona runt stussen är bara bra när man blir vilse i skogen! Vi har alltid fallit för enkelheten och att det viktiga är att få vara tillsammans. Att sno på dygnet hör ju till!

Vet ni jag hoppas verkligen vår toalett blir klar innan jul! Vi har lejt ett mycket pålitligt företag med de i sin tur hade inte egen mattläggare så de har hyrt in någon från Härnösand. Han har försvunnit, puts väck, borta HALLÅ! Så nu står det stilla i vår toa. Vi duschar hos min mor så vi kan ju sköta den personliga hygienen ändå- tur det. Men denna toa har ett dåligt omen med sig. För ett år sen provade vi att renovera denna toa men det fungerade inte heller, orsaken kan vi inte tala om så här öppet. Så jag undrar verkligen vad det är med denna toa.

Nu ska slå i gång en film, orkar inte mera än så här. Ha det bäst där ute. Tyck bara liiiite synd om mig:) (skojas)


                                              


                          


Manlig och kvinnlig hjärna

Att vi män och kvinnor talar olika språk och har ibland olika världsbilder är ju känt. Jag tänker inte orda så mycket för här är forskningen frammåt igen och har studerat våra hjärnor och vissa skillnader finns ju! Nedan ser ni resultatet illustrerat:



                                 




                               





Tonåringar:)

Jag har två fantastiska tonårsbarn i åldrarna 14 år och 17 år. Jag har turen att ha både tjej och grabb i den ljuva tonåren.

(Kanske skulle jag ta "familjebilden", kanske göra ett släktträd? Jag är ju även bonusfarmor till en kille som är fantastisk, LIAM...)

Asch vi struntar i vem som parats sig med vem nu:) Är så dålig på Excel, att göra diagram etc. I allafall har tonårsdottern två mammor, jag är hennes bonusmamma. Jag kallar alla barn för "mina barn".

Jag är ingen perfekt mamma, framförallt inte tonårsmamma! Jag lovar att jag försöker mitt bästa men det blir lite galet då och då. En hjälp för mig och kanske andra är att lära sig deras finurliga språk. Jag har påbörjat en lexikon och Bonniers har lovat trycka upp den då den blir klar! Jag behöver er hjälp också! Har ni några bra översättningar? Gör inlägg OMG för det här kan vara koden till tonårslivets alla vedermödor.

                                             



Tonårsfras                                                                                         Översättning

"vadårå"                                                                                           "Jag har inte gjort något!"

"vi ska ha pluggkväll hos Tobbe"                                                         "Jag tänker supa i kväll"

"Öööööö"                                                                                          "vad", "Kanske", "håll käften"

"Du är ju schyst morsan"                                                                     "Behöver pengar NU"

"Farsan du är ju schyst"                                                                       "Du är grundlurad"

" Har slut på pengar på mobilen"                                                      "Jag har en 7 år äldre pojkvän"

" Chilla"                                                                                                " Ta det lugnt"

" Jag har inga kläder"                                                                        " Jag vägra städa mitt rum"

" Yes jag klarade tentan"                                                                   " Jag klarade INTE tentan"

"Typ"                                                                                                 "Typ" 




Något annat som jag kommit på är att musklernas nervtrådar inte är utvecklade  riktig än för kläderna liksom bara ramlar av dem och hamnar på golvet. Ingen idé att bråka med dem! Musklernas nervtrådar är färdigutvecklade vid ca 22 år för kvinnor men männen ligger lite efter där så deras nervtrådar blir färdigutvecklade vid 48 år, enligt senaste forskningsrönen. (källa: www.chalmers.se)

Det kan även vara förklaringen till att tonåringarna inte kan styra musklerna riktigt när de slänger igen dörrar och stampar i golv till den milda grad att takpannorna lyfter som flygande tefat.

Så plötsligt en dag händer det! Vi pratar, skrattar och kramas som aldrig förr. De kan till och med bekänna att de haft fel! Jag kan även få lätta mitt dåliga samvete, att inte räcka till och inte kunna förstå allt vad som händer med dem i deras liv!  När dessa stunder kommer så rinner mitt hjärta över.


Jag har världens bästa tonårsbarn! ♥



                                    






Vad f-n är kilowatt!!

Nu vänder jag mig till mina kvinnliga läsare som kommer att förstå hur jag tänker angående män och kilowatt timmar kontra kostnad!! Män får något konstigt i blicken när man pratar om energiförbrukning, inte är det då kalorier man pratar om! Kalorier vet vi kvinnen allt om! Nej jag pratar om "villaägarens" stora spörsmål om hur man på bästa sätt kan spara på dessa timmar minuter i förbrukning. När det var som värst hemma hos oss fick jag ta sonens pulka fram till brevlådan för i brevlådan låg kilovis av reklam/offerter kring olika värmesystem. I en av reklambroschyrerna var ett sparförslag att man kunde dra ner på förbrukningen om man stängde av vattnet i duschen medans man tvålade in kroppen!!! Det såg min man som ett utmärkt förslag när hans hulda maka har en aningens för stor kropp att tvåla in.....

Ja han sparade och jag tog in bilens kupévärmare och "eldade" på innan han kom hem från jobbet, visst var jag busig?? Jag blev ertappad och min man kom sakta fram till beslutet att hitta en hållbar lösning så alla blev nöjda och glada! Han beställde underställ från Engelsons till hela familjen och bruna torgvantar!!!





♥♥♥

Eftersom kvinnans list övergår mannens förstånd så började min hjärna arbeta på högtryck och listade ut mannens ömma punkter. Ni vet ju om det ska städas och mannen ska vara delaktig börjar de oftast bygga nåt eller "övergör" dammsugningen så att man aldrig mer tänker be dem dammsuga igen. Sist vi familjestädade blev det 5 släpvagns fyllda lass....

Grävmaskiner börjar man leka med i sandlådan eller hur! Sagt och gjort så talade jag med en beslöjande blick och munnen full av kladdigt läppglans: vi borde tänka lite mer på energiförbrukningen, älskling....Vad är jordvärme för något, älskling?



Behöver jag skriva mer? Vi har jordvärme nu!! Nu kan jag ställa upp dörren och tänka "vi har jordvärme". Kan tvåla in mig medans vattnet rinner "vi har jordvärme". VAD JAG INTE VISSTE VAR ATT DEN GÅR JU FÖR F-N PÅ EL!!!!! Varför heter det då JORDVÄRME!!

Jag hatar att frysa som en sammanfattning av detta inlägg!

Så en hyllning till min man som är den bästa för mig och är nog den smartare av oss! Jag ids ej bry mig om kilowatt kontra el kontra jordvärme kontra dusch kontra kontra kontra etc......Männen måste få glänsa!

Jag lovar nästa inlägg ska riktas till män:)



Välkommen till min nya blogg!

Välkommen!

Detta är min blogg om vardagen. Här är tanken att viktiga frågor ska behandlas. Hur kan man öppna en förpackning utan att använda en sax, hammare eller yxa? Har ni lika svårt som jag att få upp förpackningar? Tror era män också att toaletten är självrengörande? Har ni försökt förstå era tonåringars nya språk ööööö vadåra? Jag försöker skriva ett lexikon till tonårsföräldrar som kanske kan mynna ut i en handbok.

Jag kommer att rätt så ofta att halka in på jakt för det är min stora passion. Vill direkt mota alla aktivister att jakt handlar inte om att utrota djur snarare att förvalta och vårda. Fast om sanningen ska fram nog skulle jag vilja fälla en 25 taggare! Så jag har en portion av dubbelmoral, jag tror jag är en människa i allafall. Alltså jakt är en högst mänsklig företeelse!


                                             ♥♥♥                                            


Jag är en rätt så vanlig "medelålders" kvinna. Jag försöker träna skriva detta ord "medelålders" för än har jag inte kunnat ta det i min mun. Har ni åldersnoja ibland? Jag är livrädd att hamna i en trafikolycka och i tidningen skulle det stå: "En medelålderskvinna körde mot enkelriktat och glömde svänga".HEMSKA TANKE!

På tal om bilkörning! Brukar ni också ha problem att träden, trottoaren, pelare eller diket är för nära bilen helt enkelt? Eller när man backar har någon smartskalle ställt en släpvagn just bakom min bil?? Min man är förstående och har köpt in en färdig bucklad bil till mig! Smart, för varför ska lacken behöva vara jämn och fin? Det gäller att våga tänja på gränserna, det är mitt motto!

Jag är gift, bor i en by för det är så trångt i Lycksele:). Har 3 barn i åldrarna 7-17. Har självklart stövare. På helgerna är vi mest i skogen och har våra hundar rännandes på skogen.

Mitt ordinarie arbete är heligt och kommer inte att behandlas här men för kännedom så arbetar jag för närvarande på socialkontoret. Jag har lärt mig att människor kan förändras och det finns inga liv som är lugna utan trauman. Tänk efter själv en stund...Har ditt liv gått på räls? Skulle inte tro det. Vi måste bara inse att livet är en skola- en sann klyscha!

Det här är min blogg! Skriv inlägg om du vill. Jag är ny då det gäller bloggandet, så jag ska försöka lära mig funktioner så det blir lite liv i bloggen- hoppas inte för mycket, för en sak är då sant: Dator är INTE en mänsklig företeelse.....

Var rädd om varandra nu! ♥


RSS 2.0