Här vill jag presentera en hälsoblogg!

Sch sssss pust yea! Schhhhh sssss pust Yea! ÅÅÅÅÅÅÅ Schhhh jag dör!

Å kul att just du tittade in! Funderar du vad jag håller på med?? Jo jag står upp och joggar på stället med nya träningsskor, tights och bh top och naturligtvis med ett färglatt pannband. Tyvärr lägger jag inte in en bild på min nya outfit för julen är över och vill inte ni ska missta er att det är en reklam från mamma scans julskinka:)

Så här är det och det här är allvarligt sant men ni har kommit till till FRU PERSSONS hälsoblogg eller ska jag kanske spetsa till det ännu mera och säga att jag är "wildcardet" i Biggest Loser??? Har förstått att min blogg behöver en förnyelse och tätare uppdateringar så mina kära läsare ni ska få följa min resa från glatt övergödd till en stram action lady. Jag har en mycket realistisk målbild med detta och mitt föredöme är inte så långt ifrån mina förutsättningar. Nämligen Angelina Jolie!! Fast det kommer ju knappast som en överraskning för er som känner mig i vardagen.

Som med allt annat krävs förberedelser och rannsakningar men även en stor portion självinsikt. Detta har varit en djup hemlighet bevarad i mitt inre men jag har förberett allt till minsta detalj under en hel förmiddag. Tanken är att ni ska få ta del i denna blogg som är i hälsans skimrande tecken. Kommer att avhandla varje liten förändring och allteftersom kan eventuella bilder få vara beviset i denna ständiga förändringsprocess.

Så vill du delta? Kanske få värdefulla tips och råd? Å det bästa av allt det finns ingen åldersgräns alls! Möjligen kan vissa inlagda bilder ha en undertext "är du under 18 år och osäker på din sexuella läggning så utfärdas en mild varning". Då tänker jag främst på yngre ynglingar....

SHOOOOOOTTT!!!!

När jag en morgon vaknade och kände att jag måste nog sovit länge för jag vankade fram och var redo att ringa hjälpmedelscentralen för en rullator. Att åren kom så fort....nästan som över en natt. I allafall när jag brukar känna så här brukar jag trösta mig med att lukta på rökfyllda jaktkläder och även ta dem på oavsett årstid. Kolla att allt är i sin ordning och att utrustningen har allt som krävs. Toapapper och tändstickor. Då glömmer jag det onda och jobbiga, helt plötsligt står jag likt en amazon i köket redo för JAKT. Med stilfulla poser som inger väldig respekt inom harajakten! Där de skalliga männen med vovlo 245 vibrerar av respekt och de tänker " hon kan nog gå flera meter från bilen, WOW". De ni.....åååå jag drömmer mig bort för en minut.

SOS SOS något stämde inte, något var fel, fruktansvärt fel. Så fel att mitt inre rämnade för en sekund och istället för dödens siluett kom Christer Sjögren siluett fram och gjorde dödsposén ("får jag lov"). Skälvde som en överhettad gasell i Nordanås. Det var då, just då beslutet kom. Jägarbyxen gick inte att dra upp!! Än mindre snöra åt utan blev fast i knähöjd. Hela min tillvaro gungade, jag kände att nu är det bara att plocka ihop spillrorna och anmäla sig till en buggkurs.

Ni som känner mig vet att inget kan mig rubba när det blir ett faktum. Jag gaskade upp mig gjorde en eldhärjad ritual och motade ut Christer Sjögren från min egendom. Stirrade i spegeln och sa: Nu Angelina Jolie får du vackert se upp! Här kommer jag! Drog upp ärmen på tröjan så axel och överarm blottades. Den synen, den synen.....



                                

Visst ser ni att vi har samma blick?

Nu har ni fått lite bakgrundsfakta och tror ni kan lätt se var min ambitionsnivå ligger och vart mitt givna mål är. Så nu kan jag meddela att jag är på gång! Nu är jag på v 2. redan!! Under v.2 ska jag mentalt bekanta mig med tränings kläder och svettlukt. Jag har snart genomgått vecka 2. Kan stolt rapportera att jag har köpt in träningsskor och de är med mig än vart jag går. Tittar på dem och tar lite försiktigt på snörningen. Har smugit mig in i ett omklädningsrum och insupit doften och satt igång en dusch. Det här gjorde jag så klart inte på samma dag. Ska inte förta sig i början.

Kosten är oerhört viktigt och det som är det svåraste. Att hålla isär allt kan vara lite knepigt, man måste bestämma sig för det som känns viktigaste för en själv. Framförallt vilken årstid det är. Att noga kolla upp vad som kan kombineras med en hård träning och exempelvis kyla. Här tvista dom lärda men läste i Göran Persson bok om sitt liv och han hade helt klart sett sambandet med semlan och "nedgång". Även om det stod lite kryptiskt så valde jag ta tillvara det lilla han kunde förmedla.

Nåja jag kan stolt berätta att min kostomläggning är snart genomförd och jag kommer att kunna ge tips på vad du bör äta. Tänkte att göra lite tvärtom och aldrig tala om vad man inte får äta. Allt är relativt, allt är relativt.....

Visst kan man kanske ana en viss självironi men jag har en seriös sida bakom denna hälsoblogg. Ni ska få se! Behöver några av er till hjälp framöver när jag ska göra en action scen här på lejden. Det kommer att bli blixtar och dunder, så klart ramborullningar! Det är ett tag dit för jag är ju bara i början än. Jo någon som kanske kan ställa upp som statist, filmare och skripta? Tänkte det kan vara kul att lägga ut här på hälsobloggen.....

En meny kan ni redan få idag, för annars blir ni besvikna:

Frukost: Nutrilett
Lunch: Nutrilett
Middag Nutrilett
Kvällsfika: Nutrilett

Den här menyn kan varieras till det oaändliga som ni kan se själva! Träningen kommer under v 3 eller 4. Beror då på hur långt jag kommit. Målet är att träna så minst 2 svettkörtlar är i produktion.

Kom nu ihåg att detta är en hälsoblogg, där vi kan mötas och trivas tillsammans. Kanske ordnar jag en gratisapp till din smartphone....

Var rädd om varandra ♥♥♥


Uppdatering!

Ja vad i hela friden har jag tagit vägen?? Det undrar jag med så om ni ser till mig led mig tillbaka hem! 


                                                      

Jag har haft en fin jul och tomten hade läst mitt brev och jag fick oväntade överraskningar. Men som det bästa är att få vara tillsammans med sina nära och kära. Sen ska ni veta jag har fått mitt straff! Jo ett elakt och förhatligt straff för att jag gjorde ett litet oskyldigt inlägg om när män blir förkylda.....Jag är besegrad och har haft sveda i näsan! Detta var ingen enkel snuva ska jag tala om! Nej nej då kan männen mäta det med som att pinka ut en pingisboll!!

                                                 
                                            Aj!!! Det där måste ha gjort ont!



10 dar innan innan jul blev jag sjuk och är det fortfarande! Jag är ju lite hypokondrisk och gillar läsa fass så under denna period har jag självdiagnostiserat mig i olika steg. Har haft svårartad mjällattack och väldigt nära malaria symtom. Ni vet i Fass kan man läsa om mediciner och vad man använder det till. Hm men passa er noga att ringa vårdcentralen och berätta själva vad ni behöver.  Nej det ska vara stora gissningsleken först. Jag och fru distriktsköterska hade regelbunden kontakt och numera spelar vi Wordfeud!! Tänk vilka vägar som korsas när man minst anar det....Nåja hur som helst så ville hon inte riktigt höra att jag behövde antihost dryck. Förstod hur det hela låg till så jag bara sa "jag vet inte vad som är fel" sen tokhostade jag. Hon kunde inte heller säga vad jag behövde men jag fortsatte hosta och hoppades hon skulle få en hint. Hon frågade om jag rökte men jag sa att det blir nog bara värre om jag röker, finns inget annat att göra fru distriktsköterska?

Att få ut hostmedicin från den naturvetenskapliga fakuliteten är som att deklarera, man måste vrida och vända allt till sin fördel! Men jag fick tills slut ut hostmedicin efter jag råkade hosta slem på glasrutan där läkarsekretaren sitter. Det är sant, jag råkade!


                                          


Sen skulle de envisas ta prov på slemmet! Ja nu finns jag i DNA registren och nu får man passa sig- jag vet inte för vad, men det har ju varit en het debatt för en tid sedan. I alla fall den sega grönaktiga amöban på glasrutan påvisade att jag är sjuk! Vilket jag inte hade en aaaaning om!! Så kom i håg att spela helt ovetande om att ni är sjuka så går det bättre i kontakt med läkarvården. Ni ska liksom låtsas ni nästan ringt fel och bara ursäkta er. Det får en sköterska att gå i spinn- det är säkert! För det manar fram hennes drift att hitta det sjuka men det måste vara på hennes villkor. Jajamen då åker läsglasögonen ner på nästippen och rynkan mellan ögonbrynen framträder och just i detta ögonblick vet du att hostdrycken inte är allt för långt borta. Det återstår bara en liten detalj kvar. Du måste fråga men en liten röst "vad tror syster det är för fel"........

Ja så det kan vara! Jag fick även en diagnos. Jag borde ju vara stolt på nått sätt i allt detta men det kändes inte bra. Det är ju så här att en diagnos kan ju säga så mycket och då undrar jag vad MYKOPLASMA säger er??? Va??? Ja men kunde jag inte fått något finare istället som "hysteria el hostos". MYKOPLASMA låter som en nyfunnen könssjukdom som härstammar från Pajala. Hallå vad elakt.

Å så standard frasen som läkarstuderande har som mantra "ett virus som kan pågå ända upp till 6 veckor".
Tack så mycket doktorn för att du tog dig tid....


Men annars kära läsare, har jag det bra och livet leker! 2012 blir bättre än 2011 eller hur?

Var rädd om varandra ♥♥♥

RSS 2.0