TRÄNINGSTIPS FÖR DEN KRÄSNE!

Här kan rapporteras att Fru Perssons hälsoblogg uppdateras till en aning högre nivå. Idag ska jag avslöja mina bästa träningstips! Jag börjar på nybörjarnivå och ska allteftersom höja nivån. Redan idag kan heta tips avslöjas för dig som vant dig att svettas ymningt!  Känner du dig som nybörjare eller har du hållit på med träning som en naturlig ingrediens i ditt liv? Det spelar ingen roll!! Här kan du hoppa på tåget oavsett. YEEEAA!

Att träning ska vara roligt säger alla och man hittar i träningsmagasin olika övningar där alla ser ut som de vunnit på postkodslotteriet. Här lovar jag att inte ljuga! Träning är inte alls roligt, inte ett dugg! Bara så ni vet, låt ingen lura er. Det är då det första jag vill lära er! Att känna igen bedragare i denna kultur kan vara lite knivigt. Ni kommer gång på gång bli lovad ett bättre liv om ni går just på deras träningspass. Det är ju sååååå kuuuuuul!! Vad är det för för roligt att tro sig hamnat på balett-akademin och dessutom ska samtidigt jonglera med hantlar.?? NÄ just det.

När den kvinnliga träningsledarens outfit gör att du lätt får kramper i ögonloben och du inser att denna fagra skapelse torde nog inte vara annat än en illussion. När hennes falsett ökar och du tvingas in i masspsykosens mångfald vill du trycka på nödbromsen. Har du riktigt tur hamnar du längst bak och kan skåda detta fyrverkeri så om inte förr, vet du att detta är inte ämnat för mulliga klimakterietanter. Om du våga möta ledarens blick så kan man lätt tro hon glömt sin ADHD medicin. Jag har erfarenhet hur det ter sig när man inte medicinerar för denna åkomma på nära håll. Så lita på mig nu!

Nu spolar jag fram lite i min rapporterring till MINA framsteg. Så här ser min vecka ut gällande träning:

Måndag: Gympass ca 45 min
Tisdag: Stavgång ca 40 min + rygg och mage
Onsdag: Gympass ca 45 min
Torsdag: Stavgång ca 45 min +rygg och mage
Fredag: Gympass ca 45 min
Lördag: Här släpper jag ut reptilen ur mitt inre och tänker bara på föda, sömn, fortplantning och GODIS
Söndag: Stavgång ca 1 timme + rygg och mage

Ja och så cykling 1,5-2 mil.

Sluta inte läsa nu!! Jag är inte ute för att lura er. Detta kan ju se lite mycket ut nu men kom ihåg att jag är ju lite skadad- dit det bär, dit bär det med råge. Det här är inte alls betungande nu när man är inne i det men jag säger inte att det är kul! Inte alls "SÅÅÅÅ KUUUUL" att träna!  Det är inte kul att vara svettig! Det är väldigt obehagligt faktiskt.

Jag började ju någonstans eller hur! Jag kan ge lite enkla tips hur ni kommer igång. Ska försöka göra det liiiiite kul iallafall.

All träning ska repeteras typ 3x10- det har ni säkert läst på något "anabola forum". Jag ger er rådet börja med ZELDA WII! Här ska du repetera ökenmostret 3 ggr och du börjar först med sittande fäktning. Förslagsvis ha du andra armen bakom ryggen. Byt sedan arm osv. Du kan variera detta beroende vilka "muskelgrupper" du vill träna. Nu när jag spelar ZELDA står jag med böjda knän i 90 grader och jag vill lova då tar det på lårmuskeln!

Sen kan du avancera när du känner dig redo. Då tar du hagelbössan och ligg plant på golvet och pressa uppåt. Kom ihåg 3x 10! Har du ingen hagelbössa- skippa övningen då! Vet inte annars.....Sen helt plötsligt står du i ett gym och ser ut som en stram actionlady och stönar! Ja så blev det för mig! Nu är jag i stadiet där jag måste linda handlederna för nu är jag lite för stark för min benstomme- hehehe:) Inte ett dugg kul men det inger respekt!

Ni ser man måste börja individuellt- all träning är till godo men inte är det då "kuuuul". Man kan väl kanske nämna positiva bi effekter med träningen. Ja okey så långt kan jag sträcka mig. Mina effekter är att jag orka mer och kan se positivt på att snön vräker ner och hamnar på insidan i min sko. Jag upplever att byxorna stramar mindre...- 6,5 kg! Tack för det säger jag allra ödmjukast.

Bryr er inte om vikten, jag ska ha muskler! Tänker er 85 kg muskler som inträder en offentlig lokal- det inger respekt! Asch! Så länge jägarbyxen går knäpp igen och jag orka dra fram haren själv få jag väl va nöjd:))) Älgen och Björn behöver jag inte dra fram själv som tur är så det kan ju inte bli ett mål i sig. Just det realistiska mål var det ju!!!

Sen till det sista och viktigaste! MAN MÅSTE ÄTA GODIS EN DAG I VECKAN! MAN MÅSTE ÄTA SEMLOR! Sprid bara ut det så gör det inte så mycket.

Va rädd om varandra ♥♥♥


ICA Gladiatorn!!

Ja nu är jag där! I den där farliga och frestande fasen. Du ser det du vill ha överallt, det liksom drar i dig och du hittar alla ursäkter. Begäret är ett faktum, nästan som en hemlig romans planerar du hemliga möten. Du tar det du vill ha utan nåd. Det finns ingen återvändo, du har väntat länge och du tänker en gång är ingen gång. Det finns bara ett ett ord i huvudet, en känsla som styr dig. Du kan sluta när som helst, du ska bara bedra denna gång, du ska bara belöna dig för en jobbig vecka, du lovar botgöra detta, ingen kommer att få veta....


Summor av alla laster är konstanta! Just det! Riktigt så illa är det inte för mig som ovan men jag kan se skrämmande likheter. Jag föll för frestelsen, jag tyckte att jag behövde lite tröst efter en veckas hårt arbete och träning. Vad hände?? Tror inte ni kommer klandra mig alls när ni bli varse om vad som egentligen hände!

Jag är taggad, tränar och planerar varje steg. Jag ska ju hålla en normal på det hela så jag diskuterar med mig själv. Målbilden finns i mitt inre som är så realistik:) Jag ska hoppa från bilen i hög fart, rulla runt och upp på fötterna igen, lite lätt på huk spanar jag in i snåren vid vägkanten- en harajagägare på uppdrag. Vilken action!
Jag hör och ser allt, inget går mig förbi......Dream on, Dream on.

Det måste ha med denna vision att göra när jag kom på villospår. Jo så är det. Jag skulle handla på vägen hem. Jag tänkte bunkra upp förråden eftersom det var - 43 grader. Jag hade listan klar för mig och visste vad jag skulle handla. Vad jag inte visste var att Ica handlare har lömska knep. Jag visste inte att deras knep var så subtilt och uträknande, jag blev överraskad där på fredagen 15.45 helt ovetande gick bland hyllorna och kollade produkters kolhydrathalt. Jag blev lurad!!! Jag blev kränkt. Usch!

När jag passerade kyldisken efter jag plockat i kesella, jo kesella är bra när man tränar! Fast har ingen aning vad man ska göra med kesellan- ska man äta den medans man tränar? Ja jag antar man får göra som man vill, ni får prova er fram. Nåja där går jag i sakta mak och tittar i varukorgen och tänker att jag måste tagit fel vagn. Där låg ovanliga produkter som hade färglada färger och hade nog sitt ursprung från mellan östern. Nåja det här mitt nya liv. Mitt liv som sund och inte alltför rund. I en vänsterkrok på Ica hände det! Då hamnade jag i klorna på ett väsen med dess styrka som en gladiator. Där stod jag helt utelämnad och vågade inte göra annat än att lyda. Blev liksom en tomt blad i mitt inre och sen rasslade det till och när jag lyckades vrida mig ur skamgreppet insåg jag vad som hänt.

I vagnen med kesellan låg KEXCHOKLAD; TOBLERONE OCH EN OLW PÅSE!!! Jag var i chock, hade tunnelseende och hjärtat hamrade som en tvåtaktsmotor i sträng kyla. Vad skulle ni ha gjort? Jag menar hur lätt är det att stå emot en gladiator? Hallå, ni kan knappast klandra mig. Jag nästan sprang till kassan och lastade upp allt på bandet och vad ser jag, gladiatorn gör ett elakt grin och tummen upp och packar i mina varor. Jag vacklade ut från Ica och ni får lov att tro min enda tanke var att handla frukt och grönt men vad gör man när man utsätts för en gladiator? På ica dessutom.....



                          

                           Fattar ni???!!!!


Nåja som ni förstår skulle ju min man aldrig tro mig om jag berättade denna osannolika händelse. Så där lätt vibrerande funderade jag i bilen hur jag skulle göra. Vad skulle ni ha gjort? Å kom nu inte och säg att ni skulle kasta godsakerna, nej nej den går jag inte på. Jo men jag kunde ju säga att jag handlade utifall det kom några gäster som hade barn. Barn behövde ju få lördagsgodis....Jo så får det bli men tänkte jag måste nog göra mig av med kexchokladen x 6. För det är ju inte särskilt troligt "familjen annorlunda" skulle besöka oss i helgen. Måste reducera antalet helt enkelt.

Jag tänker inte ljuga, tänker inte därför avslöja hur det kom sig när jag körde in på gården att chokladen hade reducerats till hälften. Jag har dock mina misstankar att en gladiator hade smugit sig in i bakluckan men jag håller det osagt annars verkar denna historia vara väldigt uppdiktad! Det vill jag absolut inte att mina läsare ska få för sig! Det vore skam på torra land.

Tänkte inte orda så mycket mer om min helg faktiskt. Jag har tränat trots ica gladiatorn och tränat Wii armen, wordfeud tummen lite extra på grund av kylan. Jag vill ni ska ta lärdom av detta, att ni inte ska klandra er själva om Ica gladiatorn dyker upp under er tid som sund och hälsosam! Nej gaska upp er och tänk: "en dag är jag starkare än Ica gladiatorn".....Jag har ömmande biceps och triceps och för att inte tala om bröstmuskler! Jag är på gång. Inte ska Ica gladiatorn få störa mitt mål! NEJ!..... så keep on baby!

Var snäll mot er själva ♥♥♥!

Hälsans tecken

En uppdatering om läget! Den är avskalad och baserad på fakta. Jag har entrat gym och haft svettkörtlar igång. Hittat ett lågbudget gym som innebär att jag kan flåsa, säga diverse runda ord och ej behöva oroa mig för omgivningen som på spegelklädda gym med Anna Skipper som hoppar på stället:)

Jag har gått ner 5 kg och är under 90 sträcket nu. Jo visst kan man tro att 90 kg är "mycket" men kom ihåg att det är ju längden som är bekymret. Va jag 2.10 va väl 90 kg inget att åma sig över. Nu är det så att jag har förmodligen ett sockerberoende och det artar sig så här ena året väger jag 70 och andra året väger 90. Har varit uppe i 115 kg. Jag är för socker tokig och kan inte inte behålla en trivselvikt särskilt länge. Om jag accepterar att jag är så här är det första steget. Kommer aldrig kunna lova att detta är sista gången jag kämpar ner dessa 20 kg igen. Däremot hade jag inte tänkt lura mig själv igen. Fru Persson kan inte bli smal men jag behöver väl inte vara i riskgruppen för att få diverse sjukdomar heller. För att citera mig själv: Jag har ju ingen avsikt att vika ut mig eller tro mig vinna en balett tävling så Fru Persson kan väl nöja sig med "lagom".

Lagom för mig är runt 70 kg, lagom för mig är att äta lagomt gott en dag i veckan, lagomt för mig är att kunna gå i skogen en hel dag, lagom för mig är att ha mindre värk, lagom för mig är att vara i bättre trim än en vanlig "medelålders..."

Men vadå lagomt? Det är ju liksom ett ord för mig som inte få plats i min natur. Jag vill ju gärna ha hög ambition i allt jag gör. Fast nu är det banne mig lagomt som gäller när det gäller träning och kostomläggning!!

Så jag tränar 3 pass i veckan under lunchtid, jag försöker promenera 3 kvällar i veckan men det blir oftast dagligen. Dricker Nutrilett men inser jag måste ha mer näring när jag tränar! Jag fyller på med proteiner. Sen har jag märkt en bonus effekt jag är inte lika sockersugen längre! Jag har inte lika ont i kroppen om man bortser från träningsvärken:) Jag har ju en rädsla att svettas och vara röd i ansiktet men det är ju inget bekymmer på gym för det vore ju mer konstigt om jag frös och var vit i ansiktet!

Sen kommer lördagen och jag köper lagomt gott. Undviker alla triggers som smågodis på lösvikt eller ostbågar. Jag köper alternativ men i begränsad mängd. När jag äter middag på helgen få det gärna va sås och kött men avrundar med efterrätt som innebär att sötsuget håller sig borta under kvällen. Efterrätt ska vara något sött och mäktigt!

Så mina kära läsare mina råd är enkla ni måste äta gott en dag i veckan! Ni måste kvällsfika om ni är hungriga! Ni måste vara snäll med er själva men belöna er inte med godis eller skrovmål. Nej belöna er med nya snygga jaktbyxor! Eller varför inte en ny hagebösa? Sväng in på jakt och trofé i Boliden när ni ha vägarna förbi, gå in och köp de där dyra precisions skotten eller fiskedraget.....

Ja skulle det vara så att ni inte jagar eller fiskar vet jag inte alls vad ni kan belöna er med:) Då måste ni börja jaga och fiska kanske....

Ha det gott och var rädd om varandra! ♥


RSS 2.0