TOP SECRET! eller ....

Detta ska föreställa en verklighetsbaserad berättelse som utspelar sig i Norrlands inland en vanlig Lördag. Det kan innehålla en del våld och traumatiserande skildringar och ber att läsare under 25 har någon vid sin sida innan man fortsätter läsa. Platser som beskrivs är till en viss del fiktivia för att inte undanröja lantliga idyllers tillkortakommanden. Det samma gäller beskrivna människoöden som nedan ska illustreras. Det behöver inte vara någon du känner utan fenomenet kan faktiskt finnas på flera ställen i landet men ingen vågat offentligagöra fenomenen förrän nu. Den stora risk som skribenten utgör i skrivande stund kan benämnas samhällssfara klass 1. För säkerhetsskull har skribenten maskerat sig till oigenkännlighet framför tangetbordet och befinner sig på okänd ort och har ett fingerat namn. Om detta är en man eller kvinna kan man inte så noga veta och bör inte analyseras vidare. Det sägs att olika metoder till könsbestämning har skett utan framgång.

               

Kom nu inte och påstå att ni bli varnade när ni läser vidare. Det är här är allvarligt sant och dokumentet kommer att självförstöras när du läst till sista punkt. Inget ansvar tas om privat egendom går till spillo eller om du drabbas av tillfällig minnesförlust.

Det finns en hemlig plats där allt har planerats minituöst och de involverade är en hemlig konstellation. På ytan ser de ut som en vanlig familj och barn finns i varierande åldrar. De vuxna är en man och kvinna som har ordinära arbeten och ser ut som vem som helst i din grannkrets. Här lyftes ett varnande finger! De går på sina arbetet men det är bara en skenmanöver. Kan det vara något annat än när den ene är kommunalanställd och den andre sitter i en mörk bunker och räknar bult och skruv. Barnen har sina skolor på dagtid men ingår i ett större nätverk och har specialtränas till olika uppdrag som ännu inte har kunnat spårats. Inget ovanligt om dessa barn finner sig på platser där det finns jaktbara vilt och bär kniv eller bössa. Det har tränats i vapenvård och säkerhet redan som 2 åringar. En av barnen tar gärna strid till häst och förvilla dig inte över hennes skörhet det är en illusion- hon är knivskarp på häst! Den äldste sonen som tar över mer och mer i praktiska fältövningar nu när åldern lämpar sig. Han ser ut att sova ibland men jag lovar han sover med ett öga öppet jämt och är beredd när kylskåpet öppnar sig. Han har skickliga manövrar som ingen kan förutse. Det finns 2 kamphundar som har tränats till sista blod droppen men på ytan ser det ut att vara vanliga tokstövare. Kvinnan ses på specialbygd spark med dolda finesser för att undfly med kort varsel.

          

Ja där ser ni att på ytan är det här en vanlig familj. Vad finns det som utmärker denna plats och människor så pass att man talar om rikets säkerhet? Jo kvinnan i huset har noll verklighetsförankring och famlar i mörkret när hon helt plötsligt åker till en statsplanerad ort en lördag och går på affärer. När hon strosar där upptäcker hon att hon trivs och har fyndat till specialpriser, "hon har sparat pengar". Hon klämde till och med på en tub foundation så innehållet hamnade på golvet i denna pittoreska butik. Hon har med sig den yngsta förmågan som tittade storögt på en tuggummi förpackning i glada färger och ville så gärna ha detta. Kvinnan upptäcker att det nog var det gummi alltid men ska helst inte tuggas på! För att slippa förklara detta bad kvinnan affärsbidrädet (som var en man) att förklara vad man har detta gummi till. Det var ju han som sålde detta och bör kunna förklara varornas andvändningsområde som finns i butiken. 


                   

Vidare som innebär den allvarligaste avslöjandet som får att riket stå i största beredskap det var när kvinnan skulle backa. Ingen människa kom till skada men denna backning fick kvinnan att fastna i en plogkant och blockerade vägbanan. Bilen hade kantrat sig fast och ett hjul var i luften. Kvinnan som tror att det är bara att gasa mera gör det och får en trevlig överraskning när bilen endast ger i från sig rök som liknar Tjernobyl molnet. Bilar tutar och hejar på och kvinnan tolkar det som att bara gasa på ännu mera. Det är här våld kan gestalta sig i dokumentet så sluta läsa nu om du är känslig. "En upprörd kvinna kliver ur en hemlig Terrano och sparkar på däcken och knuter nävarna till misskännlighet och ger sig på plogkanten. En man knackar henne förskiktigt på axeln och säger: Behöv du hjälp? Du kanske ska lägg i ettan då brukar bilen gå frammåt" Några mer ingående detaljer delger inte skribenten hur detta egentligen slutade, allt för rikets säkerhet.

Även om det är svårt att tro så kommer kvinnan hem till den hemliga platsen i den Norrlänska idyllen och möts av en främmande agent i tvättstugan. Denne agent har maskerat sig väl och kan inte kännas igen vem som står och viker tvätt. Kvinnan som är van vid överraskningsmoment i sin specialutbildning backar långsamt ut från tvättstugan och fäster sin blick stadigt mot denna agent och är beredd på fler oväntade handlingar. Kan det vara så att denne agent har tänkt dammsuga också??? För säkerhetsskull gör kvinnan en ramborullning. Det börjar trappas upp nu i detta top secret dokument och kulmen börjar närma sig. Känn spänningens täthet som kan beskrivas som en mörk natt i Pajala där varje levande väsen är en illusion. Skribenten väljer nu en konstpaus så läsare får igen sin andhämtning. 


                          

                       Vem är denne agent som befann sig i tvättstugan?





PAUSMUSIK  ≈ ≈ ≈ ca 2 min

Så där ja, hoppas ni är beredda nu på fortsättningen och det oförutsägbara slutet! Tidpunkten är ungefär samtidigt som när tipsextra ljuder från tv:n och brynjorna åker på och en del händer trevar sig till ett och annat skrev. På eftermiddagen alltså om ingen känner igen denna beskrivning med tipsextra och brynja. Det sägs att hem under 80- talet hade detta fenomen, man uppskattar ca 93,5 % kan känna igen sig!

                                  
                              Gubben ställde upp som modell så ni vet vad en brynja är:)



Skymningen närmar sig och det är nu det mesta börjar gestalta sig i denna hemliga konstellation. Det finns mycket som talar för att Lördagkvällen kan innehålla gott och mys till intetsägande reklam om diverse underlivsklådor och mjäll. Det är bara en skenmanöver i denna familj! Det hela handlar egentligen om en övning i maktkamp om vem som får hålla fjärrkontrollen längst! Denna familj övar i stort och i smått. Oftast hamnar tv bilden på en grävskopa som gräver i slowmotion i backen eller en dokumentär om någon ovanlig böld. Behöver inte avslöja vem som vann maktkampen......inte kvinnan i alla fall.

 Först ska en familjemiddag imundigas som oftast är rätt så smaklig trots det är kvinnan i huset som stått för arrangemanget. Där tränas barnen till "nödlögner" som är en viktig ingrediens, de säger att maten var god fastän hundarna vägra äta den. De sitter där tillsammans och kvinnan blir sentimental och känner att hjärtat rinner över när hon ser sin hemliga konstellation. Hur ska hon månne få denna konstellation att bli för evigt? Deras uppdrag tillsammans är verkligen både i nöd och i lust. De har haft en rad omöjliga uppdrag och vissa direkt livsfarliga men de har tillsammans klara det. Var och en har sin givna plats och bidrar efter sin förmåga. Uppdragen har varierat och till viss del hemligstämplats eftersom man tror ingen annan har likartade uppdrag. Ofta tror man att det ögat ser är sant. Att fasaden vi har säger sanningen är faktiskt en illusion! Kvinnan minns alla lustfyllda uppdrag de haft tillsammans och vad de har skrattat ihop. Deras största mission impossible är till en viss del av ekonomisk karaktär. Där är kvinnan övertygad att pengar är en illusion. Kan det vara något annat när man ser på sin familje konstellation och inser att man är rikast i världen!



                    



Ojdå höll vi inte på att fälla en tår tillsammans nu när dokumentet snart nått sitt slut. Nej nu måste vi gaska upp oss. Här är slutfraserna i dokumentet krypterat och det finns inte så mycket mera att rapportera än att rikets säkerhet torde vara återställt när den hemliga Terranon och kvinnan i huset är på behörigt avstånd från varandra. Att även kvinnans våldsbenägenhet förmodligen är endast förknippat med bil körning baklänges. Även fula ord och ej klädsamma gester har en stark koppling till att bilen inte gör som hon vill.

Däremot avslutar dokumentet med en välkänd fras:
"var rädd om varandra ♥"




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0